keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Vaunut, rattaat, kaukalo

Olimme miehen kanssa hyvissä ajoin liikkeellä kaikken tärkeiden hankintojen suhteen, eli vaunut, rattaat ja turvakaukalo.

Ennen Joulua ostimme Babytownista (katso linkki) Yhdistelmävaunut jotka olivat alennuksessa.
Merkki Chic4 baby: Viva (Murano) malli. Ihastuimme miehen kanssa tähän totaalisesti ja pyysin isosiskoani kans katsomaan näitä kun vanha kokari kerta on (kaksi lasta ennestään)
Hän sitten jousituksia testasi oikein kunnolla ;) ja kaikkia muitakin ja kumit katto renkaista ja tokas että nämähän on todella hyvä.

Siispä emme miehen kanssa empineet vaan ostimme ne pois, hinta oli vaunuilla 299€ + hyttysverkko ja sadesuoja saatiin 20€ (normi. 16€/kpl)


 Värikin oli oikein passeli. Minulle tärkeät tekijät rattaissa oli:

- Kumirenkaat
- Kunnon jousitus
- Saa rattaiksi
- Hinta
- Säädettävä heittoaisa
- Selkänojan säätö
- Iso ostoskori (nykyään ne on todella pienet)

Nämä oli se tärkeys, kaikki muu oli +

 Odottelen malttamattomana koska pääsee näitä työntelemään <3

Turvakaukalo:

Katsoimme pidemmän aikaan käytettyjä turvakaukaloita torista.fi ja lasten kirpputorista, eikä kumpikaan oikein löytänyt mieleistä.

Mies näki jossain netistä tarjouksen Britaxin turvakaukalon johon sai kyytiäisenä lämpöpussukan vauvalle. Aloin sitten miettimään että ei sillä lämpöpussukalla mitään tee kun toinen syntyy keväällä ja kauankohan sitäkin pussukkaa sitten pystyy käyttämään, talvella poika on jo niin iso ettei se sinne pussukkaan mahdu...ja suomen talvi on no.....nytkin harmaata ja plussa kelejä.  

Kävimme sitten Turussa Vauvatalo Johannassa ja kas, siellä oli ale päivä.
Saimme hyvää palvelua myyjältä ja kerroimme ettemme tiedä mitään noista turvakaukaloista, britaxia olimme katsoneet, samoin kun Maxi-Cosia.
Myyjä näytti heti meille Graconin turvakaukaloa ja kertoi kuinka on pärjännyt kaikissa testeissä ja hän suosittelee sitä merkkiä/mallia.

Aikamme juttelimme siinä ja saimme vastaukset kysymyksiin, kerroimme että mietimme asiaa.
Muutama päivä myöhemmin miehen kanssa kävimme sitten sen turvakaukalon hakemassa.
Kaukalon mukana tuli telakka joka on helppo kiinnittää autoon ja saa istuimen helposti irti.


Myös tuo aurinko suoja oli se kaikkein oleellisin, muissa kaukaloissa kun oli sellainen ihme trikoo suoja, eikä sitä saanut liikutettua tarvittaessa alemmas, mikäli aurinko paistaa pahasti silmiin. Mies tykkäsi tästä mallista.
Punaisen värinen tuo istuin osa, mutta ei haittaa. Sanoin että on kuin Ferrari ;)
 
 
Rattaita, meidän ei tarvinnutkaan ostaa, saimme miehen serkulta ne. Hyvässä kunnossa olevat ja isot renkaat (plussaa)


Ylimääräisiä renkaitakin saimme. Merkki tuntematon, mutta hyvältä tuntui työnnellä ja menee pieneen tilaan kun ajattelee, että itse en aja kovin suurella autolla. Isot vaunut ei mahdu autooni.

Eilen sitten aloin miettimään että meneekö tuo turvakaukalo tuohon ja päätin sitten kokeilla.


Menihän se =) Adapteri (gracon kiinitys) pitäisi vielä varmuudeksi hankkia, vaikka tuo ei tuosta liikkunut mihinkään, mutta riskiä en ota.


Tässä oli vielä se hyvä puoli että mikäli kaupungillakin tulee käveltyä, saa kummatkin aurinkosuojat laitettua pojun eteen, jos vaikka päikkärit haluaa ottaa. 

TYKKÄÄN! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti